27a TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

 

DIUMENGE, 3 DE JUNY DE 2018

 

Recorregut no circular d’uns 20Km aproximadament.

Sortida a les 7,30h de la parada d'autobusos de Ripoll. Un bus ens portarà a Matamala

Arribada a Ripoll a la seu del Club Excursionista de Ripoll. Passeig de Sant Joan,1.

Recollida de documentació a partir de les 7,15h en la parada d'autobusos.


Recorregut: Matamala, Puig Cornador, Santa Margarida, Sant Sadurní de Sovelles, Coll de la Portella, Coll de la Carolina, Coll de Bumarencs, Ripoll.

Durant el recorregut tindrem esmorzar i dues zones d'avituallament.Inscripcions

Les inscripcions és poden fer:

 

Reglament:

 

Track:

Enllaç

 

Perfil:

      

 

Matamala

Santa Maria de Matamala és una parròquia del municipi de Les Llosses.
El terme municipal de Les Llosses, és el més extens de la comarca del Ripollès, però també de tots els municipis gironins.
Les primeres dades documentades on es cita Matamala són de l'any 888, quan Guifré I, el Pilós i la seva esposa Guinidilda d'Empúries van fer donació de les terres i edificis que tenien a Matamala al Monestir de Santa Maria de Ripoll.
L'església de Santa Maria de Matamala és un temple d'origen romànic del segle XII, i modificada amb posterioritat. Al voltant de l'església hi ha una petita agrupació de cases.

 

Puig Cornador (1212m)

Magnífic mirador amb àmplies panoràmiques, del Puigmal al Montseny i la Mola, i del Pedraforca a les serres de Milany i de Cabrera.
El nom prové d'una antiga guaita dels temps medievals. Actualment és coronat per una creu amb un petit oratori on hi ha una imatge de sant Camil.

 

Santa Margarida de Vinyoles

És una església del municipi de Les Llosses del segle XI-XII, XIX d'estil barroc, neoclassicisme.
Hi ha un document que l'ermita de Santa Margarida ja existia el 1208, i sembla que era la primitiva capella del castell de la Guàrdia de Ripoll, que estava situat al peu de la capella.
El 1854 es va edificar l'església actual, que va substituir l'antiga del segle XI- XII. El nou edifici es va construir arran d'un vot popular després d'una epidèmia de còlera.

 

Sovelles

Sant Sadurní de Sovelles és una parròquia del municipi de Les Llosses. També havia estat propietat del monestir de Santa Maria de Ripoll per donació l'any 925 del bisbe Jordi de Vic. L'edificació actual és del segle XVIII, per tant es creu que fou construïda en un lloc diferent de la primitiva església esmentada en les propietats del monestir.
En el seu entorn disposa d'uns quants masos i vàries cases de pagès disseminades pels voltants com: La Plana, El Grau, Les Muntades, La Sala, L’Om o La Vinyassa entre d’altres, amb amplis camps de pastura.Amb el suport de:

                                                               

                                 

                              

 

Qui som |                  ©2012 Club Excursionista Ripoll