31a TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

 DIUMENGE, 2 DE JUNY DE 2024

 

Recorregut lineal d'uns 16 Km aproximadament.

Sortida a les 7,30 h de la parada d'autobusos de Ripoll,per anar de Ripoll al Balneari de Montagut en bus.

Arribada a la plaça del Monestir de Ripoll .

Recollida de documentació a partir de les 7,15 ha la parada d'autobusos de Ripoll.

 Recorregut:     Balneari de Montagut, Casa de Perramon, Bruguera, Sant Julià de Saltor, Sant Roc, plaça Monestir de Ripoll.

Durant el recorregut tindrem esmorzar i dues zones d'avituallament.

Inscripcions

Fins al divendres 31 de maig 10 € per als socis i per als no socis federats. 15 € per als no socis.
Diumenge dia 2 de juny a la sortida 15 €. Sempre que quedin places lliures al bus.
Llicència temporal obligatòria 5 €.
Inclou l'inscripció i l'autobús.


Les inscripcions poden fer:

A la nova seu del Club, divendres de 10 a 11 del vespre. Fortí de l'Estrella, carrer Pirineus 14
Fent un ingrés al número de compte de la Caixa 21000034680200401707 i enviant el comprovant al correu electrònic   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     En el correu cal fer-hi constar: Noms, DNI, nº Llicència dels inscrits.

Reglament:

Cada un s'ha d'emportar el seu got i plat.
El recorregut té control d'avituallament; així i tot, és aconsellable portar motxilla amb aigua i abric.
El recorregut és marcat amb cintes.
Aquesta Travessa no és competitiva.
Aquells que es retirin de la travessa tenen l'obligació de comunicar-ho al control més proper, o algun membre de l'organització, en cas contrari al Club demanarà danys i perjudicis per les despeses ocasionades.
El Club Excursionista Ripoll no és responsable dels accidents, danys i perjudicis soferts o causats pels participants d'aquesta sortida.
La inscripció i la participació implica l'acceptació de tot el reglament, així com les decisions que pugui adoptar l'organització.

Enllaç

 https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/bruguera-coll-de-la-portella-coll-de-saltor-coll-de-graus-monestir-de-ripoll-162580107 

 

Perfil: 

 

 

 


DESCRIPCIÓ

 

Balneari de Montagut, Casa de Perramon, Ermita Sant Esteve de Perramon, Bruguera, Font de Cal Nasi, Coll de la Portella, Font Xica, Coll de Saltor, Coll de Graus, Coll dels Tres Termes, Gorg de l'Olla, Collada de Baubs, Ermita de Sant Roc, plaça del Monestir de Ripoll.

Caminada lineal amb començament al Balneari de Montagut i acabament a la plaça del Monestir de Ripoll.

En el recorregut tindrem vistes de les muntanyes des del Puigmal fins al Torreneules, al Pedraforca, a la serralada del Cadí, al Montseny, al Puigsacalm... Passarem per boscos de pins, roures i fagedes.

Balneari de Montagut . És un balneari al terme municipal de Campelles. L'edifici està catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El balneari existia ja el 1720 amb el nom d'Hostal de Banys. L'edifici actual és de mitjans del segle XIX- principis del s. XX. L'edifici té forma de U, d'arquitectura vuitcentista amb interiors modernistes per les reformes de 1914. Té una capella annex dedicada a la vora del Remei.

Casa de Perramon (Ribes de Freser) . És un gran casal del segle XVII. Els propietaris de la casa varen fer construir el balneari i l'hotel Montagut (inaugurat el 1868).

Sobre la casa hi ha una ermita i un roure declarar arbre monumental de Catalunya d'acord amb el decret de 9 de juny de 1987.

Bruguera. És una entitat de població que es va incorporar al terme municipal de Ribes de Freser a mitjans del segle XIX. Està situat a 1200 metres d'altitud sota el Taga.

Sant Julià de Saltor. Des de 890 pertanyia al monestir de Santa Maria de Ripoll. L'església que guarda la nau del segle XI és unida a la rectoria. L'estat de conservació i de supervivència d'aquesta rectoria és deu al fet que el 1959 el Club Excursionista de Ripoll la convertida en refugi de muntanya, ara és inservible.

Turó de Sant Roc. Muntanya de Ripoll. Hi ha una ermita i una masia amb el nom de Sant Roc. També hi ha un búnquer per a metralladora. Està molt ben camuflat, amb ciment i roques. Conserva, a la tronera, restes de la fusta que hi havia com a defensa contra la metralla.

Arribada a la plaça del Monestir de Ripoll.

 

Amb el suport de: