29a TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

 DIUMENGE, 5 DE JUNY DE 2022

 

Recorregut no circular d'uns 20Km aproximadament.
Sortida a les 7h de la parada d'autobusos de Ripoll. Un bus ens portarà a Coll de Canes
Arribada a la seva del Club Excursionista de Ripoll. Passeig de Sant Joan, 1.
Recollida de documentació a partir de les 7h en la parada d'autobusos.

Recorregut:  Coll de Canes, Puig d'Estela, Serra de Puig d'Estela, Coll de les Fonts de l'Orri, Raurès, Rec de Rodonella, Ruta del Ferro, Ripoll

Durant el recorregut tindrem esmorzar i una zona d'avituallament.
Recorregut no circular d'uns 20Km aproximadament.

Inscripcions

Fins al divendres 3 de juny 8 € per als socis i per als no socis federats. 10€ per als no socis.
Diumenge dia 5 de juny a la sortida 10 €. Només si hi ha places vacants en el bus

Les inscripcions poden fer:

A la seu del Club, divendres de 10 a 11 del vespre
Fent un ingrés al número de compte de la Caixa 21000034680200401707 i enviant el comprovant al correu electrònic   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    Cal fer-hi constar: TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

Reglament:

Cada un s'ha de portar el seu got i plat.
El recorregut té control d'avituallament; així i tot, és aconsellable portar motxilla amb aigua i abric.
El recorregut és marcat amb cintes i fletxes.
Aquesta Travessa no és competitiva.
Aquells que es retirin de la travessa tenen l'obligació de comunicar-ho al control més adequat, o algun membre de l'organització, en cas contrari al Club demanarà danys i perjudicis per les despeses ocasionades.
El Club Excursionista Ripoll no és responsable dels accidents, danys i perjudicis soferts o causats pels participants d'aquesta sortida.
La inscripció i la participació implica l'acceptació de tot el reglament, així com les decisions que pugui adoptar l'organització.

Enllaç

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=101825883

 

Perfil:

 

 
DESCRIPCIÓ

Aquest any farem un recorregut no circular per carenes muntanyoses.
Començarem a Coll de Canes amb una forta pujada fins al Puig d'Estela pel mig de faigs i avellaners. Aquesta serà l'única pujada forta, a partir d'aquí la tendència és de baixada.
Puig d'Estela és un bon mirador: al sud, tota la carenada de Santa Magdalena, Milany i La Cau; al nord, des del Canigó fins al Puigmal; més endavant, la carena del Taga.
A partir del Puig d'Estela, continuem pel mig de faigs i avellaners. Aquest paisatge anirà canviant en boscos de pins i boixos; durant el recorregut, anirem trobant-ne alguns atacats per la papallona del boix, però altres encara no.
La papallona del boix, Cydalima perspectalis, és un lepidòpter de la família Crambidae. Les erugues s'alimenten de les fulles de boix.
Aquesta nova plaga és originària de les regions subtropicals humides de l'est de l'Àsia. L'any 2007, es va detectar per primera vegada al sud-oest d'Alemanya. A partir d'aquí, s'ha anat estenent pels països veïns del centre i sud d'Europa, seguint una progressió típica d'una espècie amb alta capacitat invasora. L'any 2014 és va descobrir, per primera vegada, a Catalunya, a la població de Besalú (Girona).
Fins aquí era l'escrit fet per a l'any 2020 quan la sortida no va poder fer per culpa de la Covid.Aquest any esperem poder fer-la i podrem comprovar que els boixos més propers al Puig d'Estela han tornat a rebrotar molt fort i en aquests moments estan verds i bonics. A mesura que anirem caminant, els veurem cada cop pitjor -perquè van ser atacats més tard- però  amb l'esperança que quasi tots tornin a rebrotar.

 

Amb el suport de: