30a TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

 DIUMENGE, 4 DE JUNY DE 2023

 

Recorregut circular d'uns 18,5Km aproximadament.

Sortida a les 7,30h.

Sortida i arribada de la seu del Club Excursionista de Ripoll. Passeig de Sant Joan, 1.

Recollida de documentació a partir de les 7,15h.

 Recorregut:   Ripoll, Santa Maria del Catllar, Vilardell, Vallespirans, Sant Esteva de Vallespirans, el Remei, Ripoll

Durant el recorregut tindrem esmorzar i una zona d'avituallament.

Inscripcions

Fins al divendres 2 de juny 8 € per als socis i per als no socis federats. 10€ per als no socis.
Diumenge dia 4 de juny a la sortida 10 €. 
Llicència temporal obligatòria 4€


Les inscripcions poden fer:

A la seu del Club, divendres de 10 a 11 del vespre
Fent un ingrés al número de compte de la Caixa 21000034680200401707 i enviant el comprovant al correu electrònic   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    Cal fer-hi constar: TRAVESSA DEL RIPOLLÈS

Reglament:

Cada un s'ha de portar el seu got i plat.
El recorregut té control d'avituallament; així i tot, és aconsellable portar motxilla amb aigua i abric.
El recorregut és marcat amb cintes.
Aquesta Travessa no és competitiva.
Aquells que es retirin de la travessa tenen l'obligació de comunicar-ho al control més proper, o algun membre de l'organització, en cas contrari al Club demanarà danys i perjudicis per les despeses ocasionades.
El Club Excursionista Ripoll no és responsable dels accidents, danys i perjudicis soferts o causats pels participants d'aquesta sortida.
La inscripció i la participació implica l'acceptació de tot el reglament, així com les decisions que pugui adoptar l'organització.

Enllaç

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/travessa-ripolles-2023-ripoll-catllar-vilardell-vallespirans-el-remei-ripoll-131934276

 

Perfil: 

 

 


DESCRIPCIÓ

Aquesta travessa és circular, d'uns 18,25 Km. Començarem des de davant del club excursionista. Després de travessar el poble arribarem a la font d'en Jordana . Aquí comença la pujada fins al Catllar.

 Restes de l'ermita del Calvari. Feia 2,5m d'amplada, 5m de llargada i una alçada de 3,20m. A més de la porta principal, hi havia una porta lateral i la façana estava coronada per un petit campanar.

 Fortí del pla de la Bandera . Actualment està en estat ruïnós. Era una torre defensiva construïda pels liberals en la primera guerra Carlina l'any (1833-1840).

 Salt dels llops. En la Guerra Civil s'hi va instal·lar una sirena d'avis pels bombardejos.

 Rosa dels Vents. Instal·lada pel club excursionista de Ripoll l'any 1996 en la celebració dels seus 50 anys. És un bon mirador de Ripoll.

 Al cim del Catllar, hi ha una torre de telecomunicacions i les restes de l'església de Santa Maria del Catllar . Edifici d'una sola nau, l'Abat Oliba la va consagrar el dia 1 de gener de 1040. El 1835 va abandonar.

 Continuarem per la carenada una estona i després, de baixada, arribarem a la casa de Vilardell. D'aquí cap a la riera de Vilardell on hi ha uns gorgs.

 Pujarem per una carretera forestal fins a arribar a Vallespirans , poble del municipi de les Llosses.

 Església de Sant Esteve de Vallespirans . Edifici inicialment romànic però molt modificat posteriorment, al segle XVIII. Estava situada dins el terme del castell de la Guàrdia de Ripoll. Al 1123 apareix documentada com una possessió de Santa Maria de Ripoll. Al segle XVIII s'hi va fer una important reforma suprimint-ne la capçalera romànica i s'hi va construir la torre del campanar.

 Aquí comença la baixada fins a arribar a l' ermita del Remei, al veïnat dels Brucs. Consta esmentada en el segle XVII, l'any 1936 va ser destruïda i va reedificar el 1947.

 Arribada a Ripoll i anem fins a la seu del club excursionista Ripoll.

 

Amb el suport de: